joi, 30 septembrie 2010

My life has value!

"I don't know what to do about depression, inflation, the Russians, the crime in the streets. All I know is that first you've got to get mad! You've got to say..
"I'm a human being, goddamn it! My life has value!"
(Network-1976)

marți, 28 septembrie 2010

"The Revolution is Now"

There is no game to learn and get better... the game is to find out what I already was

(Zeitgeist, the movie)

Bill Hicks îsi încheia spectacolele cu urmãtoarele fraze:

*Viata este ca un carusel dintr-un parc de distractii. Ne dãm în el si credem cã e ceva real...atât de puternice ne sunt mintile. Iar caruselul o ia în sus, în jos, apoi se învârteste si se învârteste. Ne oferã senzatii tari si ne dã fiori, e foarte viu colorat... e foarte zgomotos si ne simtim bine.. pentru un timp.

Unii se dau cam de mult timp în carusel si incep sã se întrebe... dacã este real sau e doar un carusel? Si alti oameni îsi aduc aminte si se întorc la noi, spunând: "Hei, nu vã faceti griji, sã nu vã fie teamã niciodatã", pentru cã este doar un carusel...

Iar noi îi ucidem pe acei oameni. "Închide-i gura".. "Am investit o grãmadã de bani în caruselul ãsta".. "Fãceti-i sã tacã!".. "Uitati-vã câte riduri mi-au apãrut de îngrijorare".. "Uitati-vã la contul meu mare din bancã si la familia mea". "Trebuie sã fie real".

E doar un carusel. Dar ati observat cã mereu îi ucidem pe bãietii aceia buni...care încearcã sã ne avertizeze? Îi lãsãm pe demoni sã alerge în voie. Dar nu are importantã, e doar un carusel. Si ne putem da jos din el oricând dorim. Alegerea ne apartine doar nouã. Nu necesitã efort, muncã, slujbã, economii sau bani. Doar o alegere, chiar în acest moment... între teamã.. si iubire."


joi, 23 septembrie 2010

Protestele continua

Cel mai amplu protest este aşteptat miercuri, când CNSLR Frăţia a anunţat că 20.000 de oameni se vor strânge în faţa Guvernului. Acestora li se alătură şi sindicaliştii de la Meridian.
Liderii sindicali anunţă că bugetarii rămân în Piaţa Victoriei până pe 27 septembrie.
Pe 23 septembrie, federaţiile din Educaţie şi Sănătate organizează pichete, pe 24 urmează cei din sectorul economic, din poliţie şi penitenciare iar pe 27 este rândul funcţionarilor publici să protesteze.
Pe 28 septembrie, BNS anunţă că 15.000 de oameni vor porni într-un marş de protest din Piaţa Victoriei şi vor ajunge până în Piaţa Muncii.
Apoi, pe 5 octombrie, sindicaliştii din învăţământ protestează în faţa Palatului Cotroceni.
Dacă mitingurile nu dau rezultate, liderii anunţă că vor trece la acţiuni mai drastice. Vasile Marica, preşedintele Sed Lex, este adeptul grevei generale. (detalii pe Antena3 live)
............ ............ ............ ............ ............
In sfarsit romanul isi priveste aproapele si zice "da bah.. esti de-al meu, suntem frati ai patriei.. ia de aici o cana cu apa si vino alaturi de mine si impreuna vom reusi"

Cum a inceput prima cearta...

Nevasta-mea statea linga mine pe canapea, in timp ce eu schimbam canalele.
M-a intrebat: "Ce mai e pe televizor?"
I-am raspuns: "Praf"...
...si atunci a inceput cearta!

Cind am ajuns aseara acasa, nevasta-mea mi-a cerut sa o duc intr-un loc scump.
Am dus-o la o benzinarie...
...si atunci a inceput cearta!

Am scos-o pe nevasta-mea la un restaurant.
S-a intimplat ca ospatarul sa ia mai intii comanda mea.
"Un cotlet mare de vita in singe pe gratar."
M-a intrebat: "Nu va pasa de vaca nebuna?"
"Nu.", am raspuns. "Poate comanda si singura"...
...si atunci a inceput cearta!

Nevasta-mea s-a dus la supermarket.
Am rugat-o sa ia si-un bax de Tuborg, de 18 lei.
A cumparat in schimb o cutie de L‘Oreal DermaGenese de 24 de lei.
I-am spus ca berea ar fi ajutat-o sa arate mai bine in noaptea aia decit crema ...
...si atunci a inceput cearta!

Nevasta-mea m-a intrebat daca rochia ii face fundul mare.
I-am spus ca nu asa de mare ca rochia de ieri ...
...si atunci a inceput cearta!

Urmaream in pat, linga nevasta-mea, "Vrei sa fii miliardar?"
M-am intors catre ea si am intrebat-o: "Vrei sa facem dragoste?"
"Nu", mi-a raspuns ea.
"Asta e raspunsul tau final?", am intrebat-o.
De data asta nici nu m-a privit cind mi-a raspuns ca da.
Asa ca am spus: "Atunci as vrea sa sun o prietena"...
...si atunci a inceput cearta!

Nevasta-mea statea goala si se privea in oglinda din dormitor.
Nu se prea bucura de ce vedea si mi-a spus:
"Ma simt oribil! Atit de grasa si de batrina! Am nevoie de un compliment!"
I-am raspuns: "Vederea ti-a ramas perfecta"...
...si atunci a inceput cearta!

(Multumesc Iubita :P)

miercuri, 22 septembrie 2010

Capat de drum...?

Un mic exercitiu psihologic.. nu va grabiti.

"Undeva pe parcursul vietii, trebuie sa iei o decizie finala.
Acel moment critic, cand te afli pe marginea prapastiei, iar in spatele tau se apropie din ce in ce mai mult focul de care ai tot fugit. Sa te intorci ar insemna sa mori arzand.. sa sari in prapastie ai avea o moarte rapida. Dar, ambele duc la acelasi final.
Care este solutia..?"

sâmbătă, 11 septembrie 2010

In Plata Domnului








In Romania sunt 18.300 de biserici; doar 4.700 de scoli generale stau la dispozitia copiilor.

In Romania, in ultimii 15 ani, s-a inaugurat cate o biserica noua la fiecare doua zile; nota de plata fiind achitata, intr-o masura semnificativa, de bugetul de stat sau de catre bugetele locale. In Romania, in aceeasi perioada, din cauza unui buget insuficient alocat Ministerului Educatiei, s-au desfiintat peste 21.000 de unitati de invatamant, echivalent cu disparitia a patru scoli in fiecare zi a fiecarui an!

In Romania se doreste extinderea bazei de impozitare; drept urmare sunt taxate medicamentele, tichetele de cresa si de masa, pensiile. In Romania, cu toate ca se doreste extinderea bazei de impozitare, cultele religioase, desi ofera servicii numeroase si diverse, depasind cu mult oficierea regulata a slujbei, isi desfasoara in voie activitatile lucrative; astfel, sume importante incasate pentru nunti, botezuri, inmormintari, pomeniri, binecuvantari s.a.m.d. scapa de fiscalizare si alimenteaza economia subterana.

duminică, 5 septembrie 2010

...hopes

"Beyond the horizon of the place we lived when we were young
In a world of magnets and miracles...
... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
There was a ragged band that followed in our footsteps
Running before time took our dreams away...
... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
Our weary eyes still stray to the horizon
Though down this road we’ve been so many time...
... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
The grass was greener
The light was brighter
The taste was sweeter
The nights of wonder...
With friends surrounded
The dawn mist glowing
The water flowing
The endless river,
Forever and ever…"
(Pink Floyd - High Hopes)

...sunt versuri care-mi aduc mereu aminte de copilarie si de faptul ca ceea ce este...nu era in plan. "the grass was greener, the light was brighter..", exact asa imi aduc aminte sa fi fost...eram doar eu, imaginatia, soldateii de plastic, pozele 'Turbo' si desenele animate. Acuma ma uit in gol, cum se racesc culorile...si cu cat aflii mai multe, cu atat totul devine mai plictisitor. Oamenii zambitori sunt acuma necajiti cu capul in pamant..oamenii nu mai merg in Rai, ci pur si simplu..mor. Desenele animate nu-mi mai vorbesc.. acuma sunt doar niste desene pe hartii, suprapuse. Totul pare mai mic la prima vedere, dar totusi privim de parca nu ar exista sfarsit decat prin 'pamant'.

Cu cat speri mai mult.. cu atat pierzi mai mult... dar uneori, asta este tot ce-ti mai ramane.

sâmbătă, 4 septembrie 2010

Greseli?

"Omul din greseli invata" ...oare?
Ei bine, eu abea dupa ce gresesc ca un spart...realizez ca am gresit si ca trebuie sa ma opresc. Dar, uneori intervine prea tarziu omuletul din interiorul 'carcasei de porc' si incepe sa tipe, sa-si bata vecinii, iar dupa ce primesc o palma dupa ceafa, il ascult si ii dau dreptate: "da bah..am gresit...cam tarziu, dar...promit ca aduc niste ciment si ceva asfalt si repar".
Ei bineee...daarrr, nu sta mereu 'treaba' sa te asculte si sa faca totul 'roz' asa la comanda. Uneori trebuie sa-ti asumi responsabilitati. Eu deja am gresit de atatea ori incat omuletul de sus nici nu ma mai baga in seama, "Iar tu ma.. hai, valea ca pierd serialul", imi tranteste usa in nas si ma trezesc ca ma scarpin in cur si nu-mi dau seama ce caut intr-o camera plina cu gume de sters care spun bancuri cu unguri.
Fac in general numai ceea ce-mi place, iar in rest sunt lasator. Marele meu defect. Iar faza amuzanta si idioata, este ca realizez asta. Darrr...de ce sa fac eu ceva impotriva? Nahh..prefer sa merg mereu cu 'omuletul' in vacanta. Ma trezesc des..dar asta numai pentru a-mi sterge bala de la bot.
Ce sa mai.. Incercati sa nu fiti lasatori, ca pierdeti foarte mult. Iar unele greseli raman, fara cale de intoarcere...o sa va uitati in spate si o sa vedeti numai magazine goale si inchise pentru renovare.."Atentie! Pierdut pitic asasin".

joi, 2 septembrie 2010

Primarul din Gorj s-a dat singur in judecata

Once upon a time, intr-o comuna din Gorj.
Primarul localitatii s-a dat singur in judecata si a castigat in instanta plata unui spor de 75% din salariu, pentru realizarea unui proiect din fonduri europene.
Primarul democrat liberal al comunei gorjene Saulesti, Constantin Draghici, a intocmit, alaturi de sase functionari ai primariei, un proiect de atragere de fonduri europene pentru constructia canalizarii comunale si modernizarea unui drum din localitate.
Proiectul a fost aprobat, iar Uniunea Europeana a acordat banii necesari lucrarilor, asa ca primarul a considerat necesar sa isi acorde o prima. Pentru a nu avea probleme din cauza ca si-a acordat cu de la sine putere sporul la salariu, Constantin Draghici a apelat la un artificiu juridic.
S-a dat singur in judecata, iar magistratii i-au dat dreptate. Jurnalul National scrie ca primarul este acum obligat de o decizie judecatoreasca sa-si plateasca un spor de 75% din salariu, vreme de doi ani. De acelasi spor beneficiaza si cei sase functionari care au colaborat la proiect.
In cifre, asta inseamna lunar cate 1.500 de lei pentru primar si 450 de lei pentru fiecare functionar. Acestia din urma spun ca banii pot fi acordati, pentru ca au fost prevazuti in buget.
Decizia judecatorilor este executorie si nu poate fi atacata, pentru ca primarul Constantin Draghici este si reclamant, si parat.

Batran, dar cu minte tanara

Era dimineata, in jur de ora 10:30 cred. Ma intorceam de la restante, posomorat, ma urc in traseu si ma holbez pe geam ca de obicei. La cateva statii mai tarziu se urca un batranel, ma intreaba politicos daca locul de langa mine este liber, ii spun ca da, se aseaza langa mine si sta linistit. La un moment dat apar cei de la control RATC, verifica biletele, trece unul din ei pe langa noi si mosuletul foarte convins pe cuvintele lui spune: "sa va ia dracu ca altceva nu stiti sa faceti". Si brusc mi se insenineaza ziua. Pana am ajuns la gara am realizat ca nu toti 'bosorogii' de pe strada sunt arsi in cur de timp.
Daca-mi aduc bine aminte zicea ca are 82 de ani si ca ar face tot posibilul pentru "tinerii astia slabi", care nu fac nimica bun pentru tara in care s-au nascut, ca stiu doar sa faca galagie. "As da jumate din pensia mea taica, numai sa stiu ca se desteapta si ca raman sa munceasca si sa invete aici. Merg la proteste si fac galagie si arata cu degetul, dar nimeni nu are curajul sa intre peste nemernici sa-i dea jos..sa nu ne mai scuipe in cap cand vor ei..", cred ca a fost cel mai bun discurs 'ever'. Ii dadeam dreptate in tot ce spunea. Am coborat la gara dupa o intreaga discutie despre politica, democratie, URSS si alte 'tampenii', dupa care ma saluta politicos si pleaca.

Unde vreau sa ajung cu toata povestea asta...?
In primul rand, omul asta are mai multe 'cojones' decat aveti majoritatea dintre voi... nu cred ca o sa mai vad prea curand un varstnic care sa mearga de partea tinerilor, nu a mosnegilor.
Si in al 2-lea rand, defapt este mai mult 'un sut in cur'... cand dracu mergem cu un scop la Bucuresti si sa facem ceva, nu numai galagie si mizerie dupa noi.

miercuri, 1 septembrie 2010

Colesterolul, prietenul nr.1 al inimii, spun specialistii

Cei mai mulţi oameni sunt convinşi că, bolile de inima si accidentul vascular cerebral rezulta dintr-o alimentatie bogata in colesterol si grasimi saturate. Această noţiune se bazează pe ideea eronata ca, colesterolul este cauza aterosclerozei sau rigidizarii arterelor. Dar, adevărul este ca, colesterolul, ne protejează de la un atac de cord sau accident vascular cerebral.
Cauza adevărată a unui infarct miocardic sau accident vascular cerebral provine de la excesul de acizi metabolici şi de alimentare care nu sunt eliminate în mod corespunzător prin cele patru canale de eliminare — respiraţie, defecare, urinare, şi, în final, transpiraţia.
După ani de cercetare Dr. Young a descoperit că, colesterolul NU este cauza bolilor de inima si accidentului vascular cerebral, din contra, este o substanţă de prevenire creat de organism pentru a preveni bolile de inima si / sau accidentul vascular cerebral.
Majoritatea medicilor citesc mai mult articole din reviste medicale populare, şi aproape niciodată studii de ştiinţă. Acesta este motivul pentru care ei cred că aşa-numitele tratamente alternative nu funcţionează. Timp de decenii s-a stiut ca, Omega-3 (peşte, in şi cânepă) se poate utiliza ca măsură preventivă la boli cardiovasculare, şi, ca o componentă vitală pentru dezvoltarea neurologica la tineri. Dr. Young, in anii săi de cercetare, a constatat că, uleiurile Omega-3 ajuta la tamponarea acizilor toxice care cauzeaza bolile de inima, accident vascular cerebral şi cancerul.
(cick aici pentru mai multe detalii)

Ma intreb de ce dacii, romanii, barbarii, etc. (care mancau foarte multa carne si grasime) nu mureau de inima si erau mereu energici si in forma? Poate pentru ca mancau tot ce vroiau dar faceau si miscare (munca fizica, exercitii, etc.) Cum dracu sa nu faci accident vascular cerebral daca mananci ca spartul si stai pe scaun toata ziua. Atata timp cat inima este pusa la 'munca', poti manca cata carne vrei in cat ulei sau untura doresti.

Schimbari in Galaxie

Atmosfera planetei Marte creste rapid; acum s-a dublat si a dus la defectarea lui Mars Observer in anul 1997.
Luna prezinta o atmosfera proprie, care acum se intinde pe o suprafata de 6.000 km, fiind formata din compusi ai sodiului, dupa cum declara Alexei Dimitriev, cercetator rus.
Venus
ne arata o crestere marcanta de intensitate luminoasa.
Jupiter
sufera o modificare atat de puternica, incat s-a format un tub de radiatie ionizata intre el si un satelit. De asemenea, campul lui magnetic a crescut in intensitate de doua ori.
Uranus
si Neptun au suferit recente inversari de poli si acum isi intensifica campul magnetic si devin tot mai stralucitoare. Activitatea vulcanica pe Terra a crescut cu 500% din 1875 incoace, iar campul magnetic al soarelui a crescut cu 230% din 1901.

Conform Academiei Nationale de Stiinte din Siberia (NASS), aceste schimbari se datoreaza intrarii Sistemului Solar intr-o zona cosmica cu o energie mult mai intensa. Plasma stralucitoare de la marginea Sistemului Solar a crescut recent de 10 ori in intensitate.
Cercetatorii rusi au studiat partea frontala a heliosferei si au observat acolo plasma stralucitoare, ca si cum intregul Sistem Solar a intrat intr-o zona cu o energie mult mai inalta, numita Centura Fotonica.

Totul a inceput cu o groapa

Taranii din Şimişna si-au tras ştrand de cinci stele.
Strandul este o investitie de 100.000 de euro. De patru ori mai mult decat veniturile proprii ale Primariei.
Domnul Grigoriţă Revnic, om de afaceri nascut în Şimişna, s-a apucat de sapat o groapa in marginea satului, chiar in curtea fostului ceapeu. Cel putin asta vedeau satenii la momentul respectiv. Anul trecut, prin iulie, treaba a fost gata şi oamenii au aflat, pe diferite căi, că în satul lor a apărut un ştrand.
Problema este alta. Din cauza drumului, turistii ajung foarte greu la strand. Primaria n-are bani. Din venituri locale nu aduna la buget decat 22.000 de euro pe an. Pentru asfalt ar fi nevoie de 2,5 milioane de euro, bugetul comunei pe 113 ani. Suntem abia in 2010.
(click aici pentru mai multe detalii)

Sunt foarte curios cine vine in vacanta la strandul din Şimişna si cand o sa scoata barem cei 100.000 de euro. Este prima data cand aud de aceasta comuna. Vorba celor de la Jurnalul.ro "agricultură - fiecare pentru el, două magazine şi un atelier de scaune şi dormeze, cu cinci angajaţi. Îi mai trebuia un ştrand."

Basescu loveste din nou!

Stire aparuta pe tot internetul sub acelasi titlu: "basescu loveste din nou".
Se pare ca dupa ce a fost acuzat ca a lovit cu dosul palmei peste fata un copil, in campania pentru alegerile prezidentiale din 2009, fiind difuzat si un filmulet cu acest incident, minunatul nostru presedinte se intoarce. Avocatul Dan Chitic sustine ca vineri noapte, in fata Restaurantului Ciresica din Neptun, a fost palmuit de seful statului dupa ce i-ar fi reprosat felul in care a guvernat tara.
(click aici pentru mai multe detalii)

Acuma bineinteles ca fiecare parte are cate o poveste diferita. Basescu se da usa de biserica iar avocatul Dan Chitic se bate cu pumnii in piept cum ca ar fi fost lovit de catre presedinte. Sincer, nu am gasit pe nicaieri sa se vorbeasca de martori sau sa existe vreo inregistrare video cu acest incident. In mare parte eu cred ca este vorba despre un mic atac politic "hai sa-l dam jos pe Basescu".
"BaSeScuAla Chelu"