marți, 28 septembrie 2010

"The Revolution is Now"

There is no game to learn and get better... the game is to find out what I already was

(Zeitgeist, the movie)

Bill Hicks îsi încheia spectacolele cu urmãtoarele fraze:

*Viata este ca un carusel dintr-un parc de distractii. Ne dãm în el si credem cã e ceva real...atât de puternice ne sunt mintile. Iar caruselul o ia în sus, în jos, apoi se învârteste si se învârteste. Ne oferã senzatii tari si ne dã fiori, e foarte viu colorat... e foarte zgomotos si ne simtim bine.. pentru un timp.

Unii se dau cam de mult timp în carusel si incep sã se întrebe... dacã este real sau e doar un carusel? Si alti oameni îsi aduc aminte si se întorc la noi, spunând: "Hei, nu vã faceti griji, sã nu vã fie teamã niciodatã", pentru cã este doar un carusel...

Iar noi îi ucidem pe acei oameni. "Închide-i gura".. "Am investit o grãmadã de bani în caruselul ãsta".. "Fãceti-i sã tacã!".. "Uitati-vã câte riduri mi-au apãrut de îngrijorare".. "Uitati-vã la contul meu mare din bancã si la familia mea". "Trebuie sã fie real".

E doar un carusel. Dar ati observat cã mereu îi ucidem pe bãietii aceia buni...care încearcã sã ne avertizeze? Îi lãsãm pe demoni sã alerge în voie. Dar nu are importantã, e doar un carusel. Si ne putem da jos din el oricând dorim. Alegerea ne apartine doar nouã. Nu necesitã efort, muncã, slujbã, economii sau bani. Doar o alegere, chiar în acest moment... între teamã.. si iubire."


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu