miercuri, 1 septembrie 2010

Colesterolul, prietenul nr.1 al inimii, spun specialistii

Cei mai mulţi oameni sunt convinşi că, bolile de inima si accidentul vascular cerebral rezulta dintr-o alimentatie bogata in colesterol si grasimi saturate. Această noţiune se bazează pe ideea eronata ca, colesterolul este cauza aterosclerozei sau rigidizarii arterelor. Dar, adevărul este ca, colesterolul, ne protejează de la un atac de cord sau accident vascular cerebral.
Cauza adevărată a unui infarct miocardic sau accident vascular cerebral provine de la excesul de acizi metabolici şi de alimentare care nu sunt eliminate în mod corespunzător prin cele patru canale de eliminare — respiraţie, defecare, urinare, şi, în final, transpiraţia.
După ani de cercetare Dr. Young a descoperit că, colesterolul NU este cauza bolilor de inima si accidentului vascular cerebral, din contra, este o substanţă de prevenire creat de organism pentru a preveni bolile de inima si / sau accidentul vascular cerebral.
Majoritatea medicilor citesc mai mult articole din reviste medicale populare, şi aproape niciodată studii de ştiinţă. Acesta este motivul pentru care ei cred că aşa-numitele tratamente alternative nu funcţionează. Timp de decenii s-a stiut ca, Omega-3 (peşte, in şi cânepă) se poate utiliza ca măsură preventivă la boli cardiovasculare, şi, ca o componentă vitală pentru dezvoltarea neurologica la tineri. Dr. Young, in anii săi de cercetare, a constatat că, uleiurile Omega-3 ajuta la tamponarea acizilor toxice care cauzeaza bolile de inima, accident vascular cerebral şi cancerul.
(cick aici pentru mai multe detalii)

Ma intreb de ce dacii, romanii, barbarii, etc. (care mancau foarte multa carne si grasime) nu mureau de inima si erau mereu energici si in forma? Poate pentru ca mancau tot ce vroiau dar faceau si miscare (munca fizica, exercitii, etc.) Cum dracu sa nu faci accident vascular cerebral daca mananci ca spartul si stai pe scaun toata ziua. Atata timp cat inima este pusa la 'munca', poti manca cata carne vrei in cat ulei sau untura doresti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu